Dodik: Igrama oko budžeta poniženo je Predsjedništvo

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je nezadovoljstvo što su na Prijedlog budžeta, za koji je ova institucija predložila hitnu proceduru, ulagani amandmani čime je odgođeno njegovo usvajanje kako je to ustavni predlagač predvidio, te ocijenio da je takvim “igrama” parlamenta poniženo Predsjedništvo.

Dodik je istakao da je na sjednici Predsjedništva izrazio nezadovoljstvo što Parlamentarna skupština BiH ne poštuje Predsjedništvo.

“Predsjedništvo je predlagač budžeta i mi smo tražili da on bude usvojen po hitnoj proceduri, što podrazumijeva da oba doma parlamenta BiH jedino mogu da glasaju po principu `uzmi ili ostavi` i ne mogu da se ulažu amandmani”, istakao je Dodik.

On je dodao da je Predstavnički dom na prijedlog “određenih struktura i podršku drugih” izglasao amandman.

“Time je poniženo Predsjedništvo”, istakao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je na sastanku u Istočnom Sarajevu dogovoreno da se tako usvaja budžet, ukazujući da se bespotrebno gube dvije ili tri sedmice.

“To je čisto nepoštovanje Predsjedništva”, naglasio je Dodik i izrazio nezadovoljstvo činjenicom da se u BiH ne poštuje i ne vrijedi nikakav dogovor.

On je istakao da se bespotrebno gubi vrijeme i da je budžet mogao biti već usvojen.

“Ovdje se ne može biti siguran da ono što je danas dogovoreno sutra bude poštovano”, konstatovao je Dodik.

Dom naroda parlamenta BiH juče je usvojio Prijedlog budžeta institucija BiH u različitom tekstu od onog koji je usvojio Predstavnički dom i formirana je komisija koja će raditi na usaglašavanju teksta sa komisijom koju bi trebalo da imenuje Predstavnički dom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *