Do kraja oktobra stabilno i suvo

Republiku Srpsku do kraja oktobra očekuje stabilno i suvo vrijeme, ujutro sa maglom i prvim mrazevima, a promjena se očekuje početkom naredne sedmice, izjavio je Srni meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Igor Kovačić.

Kovačić je rekao da će jutarnja temperatura ove sedmice uglavnom biti između jedan i šest stepeni Celzijusovih, ponegdje sa slabim mrazem u nižim krajevima i temperaturom minus jedan do minus dva, a na planinama oko minus pet stepeni.

“Maksimalna dnevna temperatura biće uglavnom u granicama između osam odnosno devet stepeni, pa do 13, 14 stepeni, na jugu za četiri do pet stepeni viša temperatura”, dodao je Kovačić.

Sutra će biti prolazno oblačno vrijeme, a nakon toga od srijede, 27. oktobra do subote, 30. oktobra uglavnom sunčano.

Kovačić je naveo da će svako jutro biti sa maglom, nešto više oblaka će biti na istoku, a onda i na jugu.

“Mi ćemo biti u polju stabilnijeg vremena, odnosno anticiklona i praktično, kako smo krenuli tako ćemo i završiti ovu sedmicu u nekom pravom jesenjem vremenu sa primjerenim temperaturama za ovo doba godine“, kaže Kovačić.

On je rekao da nema još nema prognoza za cijeli sljedeći mjesec, ali kako je i prethodnih godina bilo, Kovačić je naveo da će biti perioda suvog vremena i relativnog toplog vremena primjerenog ovom dobu godine ili čak sa temperaturom iznad prosjeka.

“Ulaskom u pravu jesen ne znači da neće biti i dobrog vremena”, zaključio je Kovačić.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *