Do kraja godine integrisani granični prelaz na Rači /VIDEO/

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić razgovarali su danas u Bijeljini o sinhronizovanom završetku dionica auto-puta Kuzmin-Sremska Rača-Bijeljina, te istakli da se radi i na izgradnji novog integrisanog graničnog prelaza, koji bi trebalo da bude završen do kraja ove godine.

Čubrilović je nakon sastanka rekao novinarima da se radovi na ovom mostu u Rači odvijaju uz veći dio podrške Srbije od 80 odsto i učešće Republike Srpske od 20 odsto.

On je naveo da je Republika Srpska izmirila gotovo sve svoje obaveze.

“Radovi teku predviđenom dinamikom i ukoliko riješimo neka pitanja u vezi sa drinskim nasipom, izvođač radova će biti spreman da ubrza sve poslove na auto-putu do Banjaluke i da ga završi i prije 2025. godine, kako je planirano”, rekao je Čubrilović.

Vesić je rekao novinarima da Srbija trenutno gradi ukupno četiri auto-puta i brze saobraćajnice prema Republici Srpskoj.

On je naglasio da će Republika Srpska i Srbija do kraja godine biti povezane pravcem Sremska Rača, a nakon toga će se dalje graditi prema Brčkom.

Vesić je istakao da još jednu vezu sa Republikom Srpskom predstavlja i auto-put Ruma-Šamac, koji će biti završen ove godine.

On je za sljedeću godinu najavio završetak brze saobraćajnice do Loznice.

Čubrilović i Vesić su se saglasili da Republika Srpska i Srbija nikada nisu imale ovakvu saradnju, ovakav odnos, kada je riječ o saobraćajnoj povezanosti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *