Đurđević: Obaveza svih je da pomognu zdravstvene ustanove i javno zdravlje /VIDEO/

Bolesnike  koji se nalaze na liječenju u bijeljinskoj kovid bolnici  danas je posjetio  predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević a  prethodno je sa direktorom Bolnice razgovarao  o trenutnoj epidemiološkoj situaciji. U Bijeljini je  i dalje  nepovoljna situacija  sa tendencijom daljeg pogoršanja, a Bolnica je uduplala  kadar koji radi u Kovid bolnicama.

Aleksandar Đurđević, prvi je gradski zvaničnik koji je posjetio pacijente koji se nalaze na liječenju u Kovid bolnici u Bijeljini, tvrdi Zlatko Maksimović , direktor bijeljinske Bolnice. Sa predsjednikom gradskom parlamenta razgovarao je  o problemima i potrebama ove ustanove i o tome u čemu im Grad Bijeljina može pomoći.

Đurđević koji je i sam bio zaražen korona virusom istakao je da mu je dobro poznato sa kojim izazovima se susreću  zdravstveni radnici danas.

Epidemiološka situacija u Bijeljini i dalje je nepovoljna sa tendencijom daljeg pogoršanja . 24 pacijenta životno su ugrožena , a 13 ih  je na respiratorima. 

Zbog povećanog broja prijema i pogoršanja epidemiološke situacije u Bijeljini, Krizni štab bijeljinske bolnice uputio je tokom vikenda  dopis Gradskom Kriznom štabu za vanredne situacije  sa zahtjevom da se obezbijedi poštovanje  epidemioloških mjera u  gradu, s ciljem sprečavanja nastanka eventualneih katastrofalnih posljedica koje se mogu desiti u narednom periodu. Uduplan je kadar koji radi u kovid bolnicama.

Bolnica je kako tvrdi Maksimović 19. februara  uputila zahtjev gradskoj upravi za dodjelu finansijske pomoći.

Predsjednik Skupštine Grada  Bijeljina pozvao je sve stanovnike BiH da situaciju ne shvataju olako i da poštuju predložene mjere.

Direktor bijeljinske Bolnice istakao je da u Bijeljini ima dovoljno kapaciteta za smještaj kovid pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *