Đurđević: Licemjerje bošnjačkih političara i međunarodne zajednice

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević ocijenio je danas da je licemjerno da bošnjačkim političarima i međunarodnoj zajednici veliki problem predstavlja crtanje grafita ili puštanje uvredljive muzike, ali ne i otkrivanje ilegalnog skladišta oružja u Janji, budući da to niko od njih nije osudio.

“Tu dozu licemjerja zaista ne mogu da prihvatim. To sam otvoreno rekao svim predstavnicima međunarodne zajednice, koji su dolazili u naš grad ili me pozvali da se informišu o stanju bezbjednosti”, rekao je Đurđević.

Đurđević je ukazao da međunacionalne tenzije postoje i da bude pojedinačnih incidenata, ali da je to izuzetak, a ne svakodnevica.

“Još bitnije je da su svi počinioci, bez obzira na vjeru, naciju i slično, privedeni pravdi i procesuirani. Dakle, niko nije ni zaštićen niti diskriminisan. Takođe, u javnim istupima funkcionera grada uvijek možete čuti osudu takvih događaja, pozivanje stanovništva na mir i poziv da institucije rade svoj posao, što i čine”, objavio je Đurđević na svom profilu na “Instagramu”.

On je istakao da je grad Bijeljina jedan od najboljih primjera u BiH po pitanju suživota svih ljudi, bez obzira na vjeru, naciju ili bilo šta drugo i u kojem je povratnička zajednica potpuno integrisana u društvo, što je, kako je rekao, normalno, te da tako treba i da bude.

“U Federaciji BiH /FBiH/ gotovo da i ne postoje povratnici. Srbi tamo ne mogu da ostvare osnovna prava, vrate svoju imovinu, dobiju penziju koju su zaradili, ugrožena im je bezbjednost, a dobar dio povratničkih naselja nema regulisanu osnovnu infrastrukturu potrebnu za život, poput struje, vode, asfalta, rasvjete”, ukazao je Đurđević.

Prema njegovim riječima, u Bijeljinu, uprkos svemu, dolaze “razni Džaferovići, Izetbegovići i slični” i govore kako treba ovdje da se živi.

“Bez potrebe provociraju i prave tenzije. Oni će ispričati svoju zapaljivu priču i otići, a mi ćemo ostati da živimo zajedno. Ništa dobro time nisu napravili za naše sugrađane i naš grad ni oni, a ni oni koji su ih doveli”, istakao je Đurđević.

On je svima njima poručio da Bijeljince puste na miru, da žive sa komšijama bez većih problema, kao i do sad.

“Umjesto prazne priče i ratnohuškačke retorike, oni bi, za promjenu, mogli napraviti barem jedan pozitivan primjer u FBiH, gdje bi srpska zajednica mogla živjeti normalno”, poručio je Đurđević.

Mediji prenose da bi Nedžadu Marošliću, zvanom Nindža, uskoro trebalo da počne suđenje zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Policija je njegovoj kući u Janji kod Bijeljine početkom marta prošle godine otkrila ilegalno skladište oružja i vojne opreme.

Pronađeno je na desetine pušaka, mitraljezi, desetine hiljada metaka, uniforme, panciri, šljemovi i kape, čije izrađivanje, nabavljanje, nošenje ili držanje građanima nije dozvoljeno.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *