Đokić reizabran za predsjednika partije

Predsjednik SP-a Petar Đokić danas je na kongresu stranke u Laktašima reizabran na ovu funkciju.

Đokić je nakon skupa izrazio zadovoljstvo što su na najširoj demokratskoj osnovi izabrani i članovi Glavnog odbora, statutarne i izborne komisije, te drugih organa stranke.

“U izbor su bili uključeni svi mjesni, opštinski i gradski odbori partije, što pokazuje političku zrelost, snagu i vrijednost SP-a”, rekao je Đokić.

On je napomenuo da je proteklih 29 godina SP bila i ostala istrajna u borbi i poštovanju vrijednosti oko kojih se njeni članovi okupljaju.

“I ostaćemo istrajni sa vjerom da možemo ostvariti naš politički program. Jačaćemo mladost u našoj partiji, a otvoreni smo i za saradnju sa partijama i pokretima slične političke orijentacije i svima koji žele da rade za dobrobit ljudi koji žive na ovim prostorima”, rekao je Đokić.

On je ocijenio uspješnim kongres, na kojem je usvojena politička platforma stranke za naredne četiri godine.

“Naša platforma izvire iz osnovne ideje, a to je borba za naprednu, ekonomski razvijenu, slobodnu, društveno-pravednu, socijalno-odgovornu Republiku Srpsku i BiH”, rekao je Đokić.

On je naveo da je cilj partije svakodnevni napredak, korak po korak, ka stvaranju Republike Srpske mjestom za bolji život.

“Naša politička platforma to nudi, ali i garantuje da je moguće ostvariti. Zato želimo da podstaknemo reforme koje će biti u funkciji ostvarenja ovoga cilja. Želimo da naša Republika Srpska, ali i BiH, napreduju na evropskom putu, želimo mir i stabilnost i sigurnost na ovim prostorima“, rekao je Đokić.

Kongresu su prisustvovali predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, te predstavnici SP-a Srbije, članovi drugih političkih partija iz Srpske, kao i drugi važni gosti.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *