Đokić: Prioritet su ekonomski rast i investicije /VIDEO/

Socijalistička partija /SP/ na ovogodišnjim izborima očekuje veliku podršku građana jer je prethodne četiri godine savjesno i odgovorno radila za dobrobit Republike Srpske, što se i vidi, izjavio je lider stranke Petar Đokić na otvaranju kampanje u Bijeljini.

“Radićemo i dalje za razvoj Republike, a on će se osigurati kroz ubrzani ekonomski rast i nove velike investicije od kojih smo mnoge već započeli”, rekao je Đokić novinarima i dodao da su u Srpskoj aktivne 2,2 milijarde KM investicija samo u oblasti energetike, za šta je on odgovoran u Vladi.

On je dodao da će investicije i ekonomski rast osigurati više novca za sve druge potrebe koje se finansiraju iz budžeta Republike Srpske, kao što su veće penzije, plate, naknade za boračko-invalidsku zaštitu, veću podršku zdravstvenom i obrazovnom sistemu, poljoprivredi i industrijskoj preradi.

“Na osnovu onoga što smo radili i velike podrške koju smo stekli ulazimo u izbornu kampanju kao druga po snazi politička grupacija i sa velikim optimizmom za izuzetan rezultat”, istakao je Đokić.

Prema njegovim riječima, SP podržava kandidate SNSD-a za predsjednika Republike Milorada Dodika i Željku Cvijanović za člana Predsjedništva BiH.

Predsjednik Gradskog odbora SP-a Bijeljina Nedeljko Jović rekao je novinarima da su u Bijeljini u koaliciji sa NDP i Srpskim pokretom iz Bratunca i da će tokom kampanje predstaviti program i ideje za opstanak i razvoj Republike Srpske.

“Kao ozbiljna politička partija imamo veliku podršku u Bijeljini i Izbornoj jedinici šest i siguran sam da ćemo osvojiti najmanje dva direktna poslanička mandata i doprinijeti osvajanju direktnog mandata za Parlamentarnu skupštinu BiH”, naveo je Jović.

Druženjem socijalista sinoć je svečano otvorena izborna kampanja pod sloganom – “Za bolju Srpsku”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *