Đokić: Nastavak aktivnosti o izboru Vlade, sve će biti poznato sutra /VIDEO/

Lider SP Petar Đokić izjavio je danas u Brodu da će biti nastavljene aktivnosti o izboru novog saziva Vlade RS.

Ono što je mandatar za sastav Vlade RS Radovan Višković juče pokazao je samo nacrt dokumenta i danas i sutra biće nastavljene aktivnosti o izboru članova Vlade. Sve će biti poznato sutra u popodnevnim časovima”, rekao je Đokić.

Komentarišući odluku Ministarskog savjeta Energetske zajednice da ne produži mjere kao odgovor na razna ozbiljna i uporna kršenja Ugovora o osnivanju Energetske zajednice od strane BiH,  ministar energetike i rudarstva RS Petar  Đokić je izjavio novinarima u Brodu da su nadležnosti za oblast energetike isključivo dodijeljene entitetima u skladu sa Ustavom i Dejtonskim sporazumom.

Ministar Đokić rekao je da je u ovom trenutku u Srpskoj snabdijevanje svim energentima potpuno stabilno, te da će i u narednoj godini biti razvijani brojni energetski projekti. Đokić je istakao da Ministarstvo i Vlada čine sve da takvo stanje ostane i u narednoj godini.

Govoreći o budućem upravljanju proizvodnim energetskim objektima Republike, Đokić je naveo da je u toku postupak angažovanja renomirane konsultantske kuće koja će raditi studiju o trenutnom pogonskom stanju i spremnosti postojećih proizvodnih objekata.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *