Đerlek: Delta soj pokazuje surovost, ove nedjelje i 3.000 oboljelih /VIDEO/

U Srpskoj je izvršeno  testiranje 462 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 182 osobe, po 28 osoba je iz Banjaluke i Bijeljine. Prijavljen je i jedan smrtni slučaj. Radi se ženi, starije životne dobi iz Zvornika.

Epidemiološka situacija u Semberiji je i dalje veoma nesigurna, sa tendencijom pogoršanja.Na liječenju u kovid bolnicama u Bijeljini nalazi se 26 pacijenata, od kojih je osam na respiratoru, a 11 na kiseoničnoj terapiji, saopšteno je nakon sjednice bolničkog Kriznog štaba. U toku jučerašnjeg dana evidentirana su četiri prijema u bolnicu, od ukupno pet upućenih pacijenata.

U Srbiji se bolnice  pune – stanje oboljelih mnogo je  teže, a na respiratoru je sve više mladih. Delta soj preuzima primat na globalnom nivou, pa i u Srbiji. Na početku pandemije jedna osoba je mogla da zarazi dvije, sada je delta soj doveo do toga da jedan čovjek može da zarazi osam do devet ljudi.

Mnogi ne poštuju mjere, a nedovoljno se i kontroliše sprovođenje mjera. Goran Stamenković, pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove, navodi za RTS da će insistirati na pojačanom nadzoru u javnom prevozu, tržnim centrima i megamarketima.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 časa registrovano 668 novih slučajeva zaraze virusom korona  a tri lica su preminula. U Sloveniji je jedno lice preminulo, a utvrđeno je 538 novih slučajeva zaraze virusom korona.

Strani i makedonski državljani od sutra će za ulazak u Sjevernu Makedoniju morati da imaju sertifikat o imunizaciji, negativan PCR test ili dokaz da su nedavno preležali kovid.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *