Dječak u niškom Kliničkom centru još uvijek na respiratoru, ali u stabilnom stanju /VIDEO/

U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovana su 263 slučaja virusa korona. i dalje po broju zaraženih prednjače Banjaluka i Bijeljina. 67 osoba je iz Banjaluke, 46 iz Bijeljine.

Registrovano je i 12 smrtnih slučajeva od posljedica zaraze, uglavnom osobe srednje i starije životne dobi. I dalje je virus u visokom procentu prisutan među populacijom, upozoravaju iz Instituta za javno zdarvstvo.

U Srbiji se nastavlaj imunizacija. U Beogradu je prvu dozu vakcine protiv korona virusa primilo skoro 42 odsto punoljetnih građana. U bolnicama se trentno nalazi više od 5.800 ljudi, od kojih je 207 na respiratoru. Na respiratoru je i osmogodišnji dječak u Dječijoj kovid bolnici niškog Kliničkog centra. Tamo se trenutno nalazi 15 pacijenata, a stanje dječaka je stabilno, navodi za RTS imunolog Jelena Vojinović. Dodaje da se u ovom trenutku na odjeljenju nalazi i četvoro novorođenčadi.

U Hrvatskoj je zabilježeno 2535 novih slučajeva zaraze virusom covid-19, a preminula je 31 osoba. Iz zagrebačke bolnice Dubrava potvrdili su da je sve više bolesnika mlađe životne dobi koji imaju tešku kliničku sliku, ali da se oni brzo oporave.

U Sloveniji je u posljednja 24 časa od posljedica kovida 19 umrlo šest ljudi, potvrđen 831 slučaj zaraze, a bar jednu dozu vakcine primila je petina stanovništva, objavila je slovenačka Vlada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.