Đajić: Produžiti radno vrijeme ugostiteljskih objekata /VIDEO/

U Srpskoj virus korona potvrđen kod 121 osobe. Radi se o 50 muških i 71 ženskoj osobi, od kojih je osam mlađe, 59 srednje i 54 osobe starije životne dobi.Prema mjestu prebivališta, 16 osoba je iz Bijeljine, 13 iz Banjaluke.U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Banjaluke i po jedna iz Gradiške, Vlasenice, Teslića i Bijeljine.

Više od dvije nedjelje u Bijeljini je zabilježen pad broja oboljelih. Dom zdravlja je zatvorio dvije Kovid ambulante.

Gradski odbor SNSD-a Banjaluka predložiće Republičkom štabu za vanredne situacije i Gradskom kriznom štabu da produže radno vrijeme ugostiteljskih objekata najmanje do 23.00 časa, te da se broj osoba koje se mogu okupljati na javnim mjestima poveća na 50, izjavio je predsjednik odbora Vlado Đajić, koji je i direktor UKC RS.

U Srbiji opada broj novozaraženih. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je u posljednjih šest dana došlo do utrostručenja broja dnevno vakcinisanih. Vučić je, nakon obilaska punkta za vakcinaciju pripadnika garnizona Beograd i članova njihovih prodica u kasarni „Dedinje“, rekao da je zadovoljan onim što je vidio oko 170 do 180 vojnika i članova porodica koji stoje u redu za vakcinu.

Imunolog, profesor Dušan Popadić kaže za RTS da se o kolektivnom imunitetu može govoriti kada 95 odsto stanovništva bude zaštićeno, a to je, dodaje, moguće do jeseni ako se ne uspori imunizacija.

Član Kriznog štaba Predrag Kon kaže da će  sljedeće  sedmice  biti poznate posljedice praznika.

Ministarstvo zdravlja Crne Gore obavijestilo je Institut za javno zdravlje i sve domove zdravlja u zemlji da se od danas besplatno rade PCR testovi turistima kojima je taj test neophodan za povratak u matične zemlje, saopšteno je iz tog resora Vlade. Do 20. maja važiće nove, liberalizovane mjere kojima se ukida zabrana međugradskog saobraćaja vikendom i policijski čas, a termin izvođenja muzike uživo u baštama ugostiteljskih objekata pomjera se za sat i dozvoljava se od 19.00 do 22.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *