Direkciji za razvoj i izgradnju Grada uskoro novi projekti /VIDEO/

Na ponos grada je Direkcija za izgradnju i razvoj grada, čiji je izvještaj o radu za prošlu i plan rada za ovu godinu jednoglasno podržan na posljednjoj skupštinskoj sjednici. To je kako je rečeno institucija koja je nosilac razvoja grada.

U prošloj godini Direkcija za izgradnju i razvoj grada ostvarila je najbolji poslovni rezultat od osnivanja. Na to su u velikoj mjeri uticale okolnosti koje su Direkciji u 2020. godini obezbijedile dovoljno posla i projektnih aktivnosti.

Direkcija je jedina iz javnog sektora grada gdje su u godini pandemije plate zaposlenih smanjene za 30 odsto kako bi se stvorili sigurniji uslovi za održivost ove ustanove. Da se ovo odricanje isplatilo svjedoči podatak da su krajem prošle godine uz dobar poslovni rezultat uspjeli vratiti pa i povećati plate zaposlenima za 10 odsto.

U Direkciji očekuju nastavak doibre saradnje sa Gradskom upravom i Skupštinom Grada, pa tako i nove projekte s obzirom da je kako ocjenjuju ova godina slabije krenula.

Direkcija je jedna od rijetkih firmi, odnosno javnih preduzeća koja nije profitabilna organizacija, prošlu godinu je završila sa dobiti od oko 200.000 KM i platila porez na dobit.

Kako bi se uspješno poslovanje nastavilo i u tekućoj godini iz Direkcije očekuju nove projekte, jer kako kažu već pola godine nisu dobili ni jedan.

Dokazali smo koliko je olakšan rad Gradske uprave kada ima jednu ovakvu firmu, koja zapošljava oko 20 inženjera iz različitih oblasti, navodi Petrović.

Na ponos grada je Direkcija za izgradnju i razvoj grada, čiji je izvještaj o radu za prošlu i plan rada za ovu godinu jednoglasno podržan na posljednjoj skupštinskoj sjednici.

Iz Kabineta gradonačelnika Bijeljine poručuju da će Direkciji uskoro biti upućeno nekoliko projektnih zadataka.

Kako je rečeno, institucija koja je nosilac razvoja grada imaće podršku Gradske uprave i Skupštine Grada Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *