“Diabeta”: Edukativno predavanje o zdravim stilovima života /VIDEO/

U organizaciji Udruženja “Diabeta”danas je u Bijeljini održano edukativno predavanje o zdravim stilovima života i značaju fizičke aktivnosti za osobe koje boluju od dijabetesa Tipa dva.  Sve je veći odziv ljudi stručnim savjetovanjima, kao i akcijama preventivnih pregleda, jer su spoznali značaj samokontrole bolesti, kažu u ovom udruženju.

Još od 2017. godine kada je i osnovano bijeljinsko udruženje dijabetičara “Diabeta” posvećeno radi sa onima kojima je njihova pomoć veoma značajna i prijeko potrebna. Identifikovali su problem, pristupili njegovom rješavanju, a dijabetičari su spoznali značaj samokontrole bolesti. Gordana Bojanić uprkos dijabetesu uz adekvatnu terapiju, konstantnu edukaciju, fizičku aktivnost i redovne kontrole, vodi dobar i kvalitetan život.

Do kraja ove godine “Diabeta” sprovodi projekat koji je podržala Gradska uprava Bijeljina, i u kojem su akcenat stavili na pomoć starim, nemoćnim, socijalno ugroženim licima i omladini. Uz već niz obavljenih akcija preventivnih pregleda na punktovima u gradu redovno odlaze i u kućne posjete.

Dijabetes je bolest koja zahtijeva kontinuiranu brigu i stalnu kontrolu. Kako bi olakšali samokontrolu, udruženje je tokom prošle godine zahvaljujući donatorima osobama oboljelim od dijabetesa podijelilo 1.000 aparata i 10.000 trakica.

U borbi sa dijabetesom poseban značaj imaju konstantne edukacije. Jedna od takvih organizovana je i danas u prostorijama udruženja, a posvećena je zdravim stilovima života i značaju fizičke aktivnosti kod osoba oboljelih od dijabetsa Tipa dva.

Udruženje “Diabeta” sarađuje sa još 27 udruženja u BiH i susjednoj Srbiji, na osnovu potpisanih sporazuma, sa kojima razmjenjuju iskustva i zajednički rade na očuvanju zdravlja i života osoba oboljelih od dijabetesa.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *