Definišu se aktivnosti za realizaciju predmeta koncesije /VIDEO/

Poslanik SNSD-a Ilija Tamindžija predložio je danas u Narodnoj skupštini da se u Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama izmijene odredbe tako da se solarne elektrane sa fotonaponskim ćelijama, instalisane snage do 250 kilovata, izuzmu iz postupka dodjele koncesije.

Pomoćnik ministra energetike i rudarstva Republike Srpske Slavica Bogdanović je navela da će biti razmotren prijedlog poslanika SNSD-a. Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je da izmjene ovog zakona trebalo napraviti kvalitetnije i u korist Republike Srpske, a ne pojedinaca. Najbolji način da se stanovništvo u Republici Srpskoj zadrži na selu je da se državno poljoprivredno zemljište na korištenje dodijeli sitnim proizvođačima rekao je Stanić

Poslanik SNSD-a Ognjen Žmirić odbacio je Stanićeve tvrdnje, navodeći da nije normalno da se koristi državna zemlja, a ne plaća koncesija.

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama preciznije se definišu prethodne aktivnosti nadležnih ministarstava i svih drugih organa, javnih preduzeća i institucija nadležnih za izdavanje odobrenja, dozvola i saglasnosti potrebnih za realizaciju predmeta koncesije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *