Danas oblačno i suvo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti pretežno oblačno, suvo i prohladno vrijeme, a u višim predjelima moguće je manje provijavanje snijega.

Popodne će na sjeveru, zapadu i jugu biti promjenjivije, a oblačno od centralnih predjela prema istoku, gdje u višim predjelima može biti provijavanja snijega, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar, u planinama pojačan, a u Hercegovini umjerena bura.

Najviša dnevna temperatura vazduha od tri do osam, na jugu do 12, na planinama od minus dva stepena Celzijusova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme, sunčanije u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac minus devet, Rudo minus osam, Višegrad minus sedam, Šipovo i Bugojno minus šest, Prijedor minus pet, Bileća, Bjelašnica, Ribnik i Srbac minus četiri, Banjaluka, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Bihać, Livno i Srebrenica minus tri, Doboj, Tuzla i Han Pijesak minus dva, Bijeljina, Zvornik i Čemerno minus jedan stepen Celzijusov.

U Mostaru je bila nula stepeni, u Trebinju dva, Gackom tri, Mrakovici četiri, te Neumu pet stepeni Celzijusovih.

Visina snijega jutros je na Han Pijesku iznosila 35 centimetara snijega, u Srebrenici i na Sokocu 12, na Čemernu osam, u Rudom šest i u Višegradu pet.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *