Danas hladnije, uz slab do umjeren snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti oblačno i malo hladnije vrijeme, uz slab do umjeren snijeg, dok će na jugu biti uglavnom suvo.

U nižim predjelima očekuje se manji porast snježnog pokrivača, a u višim predjelima novih 10 do 15 centimetara. Na jugu Hercegovine biće pretežno oblačno i uglavnom suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab sjeverni vjetar, u Hercegovini i na jugozapadu umjeren sjeveroistočni.

Maksimalna temperatura vazduha biće od minus dva do dva, na jugu do sedam, u višim predjelima od minus četiri stepena Celzijusova.

U BiH jutros je pretežno oblačno vrijeme, u većini krajeva zabilježen je slab snijeg, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Bjelašnica minus 12, Han Pijesak minus sedam, Čemerno minus šest, Sokolac i Kalinovik minus pet, Mrakovica i Kneževo minus četiri, Gacko i Drinić minus tri, Sarajevo, Mrkonjić Grad, Srebrenica i Šipovo minus dva, Banjaluka, Bijeljina, Prijedor, Zvornik, Višegrad, Rudo, Gradiška, Foča, Doboj, Bihać, Sanski Most i Novi Grad nula stepeni.

U Srpcu, Drvaru, Gradačcu, Tuzli i Zenici jutros je izmjeren jedan stepen, u Bileći i Širokom Brijegu dva, Trebinju tri, Mostaru četiri i u Neumu šest stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u protekla 24 časa bilo je u Srebrenici i Han Pijesku gdje je palo po pet litara po metru kvadratnom, u Bijeljina, Mrakovici i Kneževu po četiri, u Banjaluci i Čemernu po tri, u Gradišci, Doboju, Novom Gradu, Mrkonjić Gradu i Srpcu po dva, te po jedan litar u Prijedoru, Šipovu, Višegradu, Rudom i Sokocu.

Najviši snježni pokrivač jutros je na Čemernu gdje su izmjerena 44 centimetra, u Kalinoviku 35, Mrakovici 32, Driniću 28, Han Pijesaku 20, Sokocu 12, Mrkonjić Gradu 10, Gacku devet, Srebrenici i Šipovu po sedam, Doboju četiri, Banjaluci, Bijeljini i Prijedoru po tri, Foči dva, te po jedan centimetar u Zvorniku, Gradišci, Višegradu, Rudom i Srpcu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *