Glasanje na referendumu u nedjelju kao za lokalne izbore

Postupak opoziva gradonačelnika Bijeljine sprovodi se na gotovo identičan način kao lokalni izbori, a na 183 biračka mjesta u gradu pravo glasa ima oko 112.000 građana, izjavila je Srni predsjednik Komisije za sprovođenje opoziva Dijana Savić Božić.

“Podjela glasačkog materijala biračkim odborima je sutra u 12.00 časova i oni voze materijal u pratnji policije”, najavila je Božićeva.

Prema riječima Božićeve, biračka mjesta otvaraju se u nedjelju u 7.00 časova, glasanje traje do 19.00 časova.

U postupku opoziva učestvuju svi politički subjekti koji su učestvovali i na lokalnim izborima 2020. godine, a njih je 85.

Glasove broji birački odbor u prisustvu posmatrača, isto kao za lokalne izbore.

Potvrdu rezultata daje Repubička izborna komisija, a ako opoziv prođe – Centralna izborna komisija BiH odlučuje o datumu vanrednih izbora za gradonačelnika Bijeljine.

Referendumsko pitanje glasi “Da li ste za opoziv /smjenu/ gradonačelnika grada Bijeljine Ljubiše Petrovića”, a glasa se “za” opoziv ili “protiv” opoziva.

Referendum u nedjelju, 19. marta, u Bijeljini prvi je koji se održava u skladu sa novim Pravilnikom o sprovođenju opoziva koji je krajem prošle godine donesen u Narodnoj skupštini Republike Srpske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *