Cvijanović: Zakon o nepokretnoj imovini ostao na snazi /VIDEO/

Predsjednica Srpske je istakla da je pitanje imovine jedno od ključnih za Republiku Srpsku.To su stvari o kojima se u prethodnom periodu trebalo debatovati na neki poseban ili drugačiji način, rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Republike Srpske izjavila je u vezi sa grubim miješanjem stranih faktora u unutrašnja pitanja Srpske i BiH da bi ovdašnje političke snage zajednički trebalo da pokažu da su dio sistema u kome odluke donose domaće institucije i organi i rade svoj posao.

A bošnjački član Predsjedništva i aktuelni predsjedavajući Šefik Džaferović i ministar odbrane BiH Sifet Podžić poslali su i danas iz Rajlovca poruke onima koji žele, kako navode, raditi na dezintegraciji BiH da se to neće ostvariti te da su Oružane snage spremne, ako bude potrebno, braniti BiH.

Predsjednica Srpske danas je konstatovala da BiH može opstati samo ako u tom smjeru postoje interes i dokazana volja svih da uspije i funkcioniše bez uzurpacija bilo čijih nadležnosti, maltretiranja jednih od strane drugih, te bez grupisanja dva protiv jednog naroda.

Ona je rekla da ljudi sa ovih prostora treba da se bave domaćim institucijama među kojima je Ustavni sud, te je podsjetila da je uloga predstavnika međunarodne zajednice jasno koncipirana, treba da koordinišu i olakšavaju određene procese u dobroj volji, a ne da nameću i da se iživljavaju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *