Cvijanović: Srpska nikada ne smije da izgubi svoj identitet /VIDEO/

Republika Srpska ima puni kapacitet da može da funkcioniše, da se razvija i svakim danom postaje sve bolja, a stvarni i stalni politički izazovi moraju se rješavati na političkom terenu i veoma je bitno da tu Srpska ne izgubi sebe, svoj identitet i ono što su njeni glavni prioriteti, poručila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u intervjuu Srni .

Republika Srpska je  mirna, stabilna i funkcionalna sa institucijama koje rade svoj posao uz neprikosnoveno opredjeljenje vlasti da bude još jača uprkos svim izazovima, pritiscima i nastojanjima da se oduzmu njene nadležnosti, da se pokaže da je prošlost imala crnu strana koja pripada samo Republici Srpskoj,izjavila je predsjednica Srpske.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u Srpskoj, predsjednica Republike je istakla da novca ima dovoljno, budžet je likvidan, sve obaveze se izvršavaju, Srpska je konkurentna i uporediva sa zemljama regiona kada je riječ o makroekonomskim pokazateljima, u nekim stvarima je bolja od ostalih, a u nekim drugim je mala razlika.

Kako navodi uprkos brojnim izazovima nije se odustalo ni od infrastrukturnih projekata. Ona je dodala da je planirana i izgradnja puta Foča-Šćepan Polje i da je Ministarstvo saobraćaja Srpske u stalnoj komunikaciji sa nadležnim ministarstvom u Crnoj Gori.

Ona je ukazala i na veoma bitnu činjenicu da FBiH duguje ogroman novac, više od milijardu KM, Fondu PIO Srpske.

Prema njenim riječima, ono što zabrinjava generalno i u Srpskoj i u FBiH jeste nedostatka stranih investicija.

Na pitanje da li u Republici Srpskoj može doći do jedinstva i konsenzusa vlasti i opozicije o ključnim, nacionalnim i bitnim pitanjima za dobrobiti srpskog naroda i Republike Srpske predsjednica Srpske je odgovorila da ima mjesta za razočarenje, ali da to ne treba da bude opterećujuće.

Ona je rekla da je redovno samoisključivanje opozicije iz glasanja u Narodnoj skupštini o nacionalnim pitanjima njihov politički izbor koji ne spori, ali joj je kao predsjedniku i građaninu Republike žao zbog toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *