Cvijanović: Snažna koalicija za otvaranje i razvoj opštine /VIDEO/

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović i kandidat ove stranke za načelnika Ugljevika Milutin Tasovac pozvali su birače da smijene lokalnu vlast koja 20 godina drži ovu opštinu zatvorenom prema regiji i Vladi Republike Srpske i da glasaju za promjenu i razvoj koju nudi Tasovac uz podršku koalicije osam političkih partija.

“Ugljeviku su potrebne promjene, a da bi došlo do tih promjena nabolje neophodno je da se promijeni lokalna vlast”, izjavila je Cvijanovićeva nakon sastanka u Opštinskom odboru SNSD-a Ugljevik.

Prema njenim riječima, SNSD je spreman da zajedno sa koalicionim partnerima radi na dobrobit svih građana i da ovo mjesto, koje ima veliku, ali neiskorištenu perspektivu, konačno stavi na put stvarnog razvoja.

“Činjenica kakve su ovdje lokalne vlasti i koliko je neophodno da se oni promijene su da ovoj vlasti treba 18 godina da završi samo jednu fiskulturnu dvoranu, da nisu u stanju da se naslone na republičke institucije i kandiduju projekte kako bi građani imali bolje uslove za život, da nisu bili u stanju da kandiduju nijedan projekat prema Srbiji i dobiju podršku, što su iskoristile sve naše lokalne zajednice u Srpskoj koje žele saradnju i neko obilježje Srbije kroz realizaciju mnogobrojnih važnih projekata”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da su ljudi iz SNSD-a spremni da preuzmu odgovornost za razvoj Ugljevika, koji ima ogroman republički resurs, a to je Rudnik i termoelektranu “Ugljevik”, te da unaprijede ovo mjesto.

“Sadašnja lokalna vlast se navikla da živi samo od toga, a ništa drugo nisu bili u stanju da urade sve ove godine i da idu ukorak sa stvarnim mogućnostima, nisu integrisani u regionalnu sredinu ni u planove Republike Srpske”, rekla je Cvijanovićeva i pozvala birače da pruže podršku SNSD-u i snažnoj koaliciji od osam političkih partija u Ugljeviku.

Kao planove za budućnost Cvijanovićeva je navela rješavanje problema vodosnabdijevanja, grijanja i prevashodno razvijanje drugih mogućnosti zapošljavanja, a ne samo u Rudniku i termoelektrani “Ugljevik”.

“Ugljevik mora biti otvoren, mora se vezati za ono što su stvarni prioriteti republičkih institucija i mora iskoristiti svoju šansu”, kaže Cvijanovićeva.

Ona je kritikovala lokalnu vlast SDS-a u Ugljeviku jer nisu platili troškove regionalnoj bolnici u Bijeljini, navodeći da i to pokazuje njihov odnos prema građanima.

Kandidat SNSD-a za načelnika Ugljevika Milutin Tasovac rekao je novinarima da uz podršku koalicije od osam političkih stranaka očekuje sigurnu pobjedu na izborima 15. novembra i najavio da će već u prvom četvorogodišnjem mandatu obezbijediti 200 novih radnih mjesta koja neće biti u republičkom privrednom gigantu, preduzeću Rudnik i termoelektrana “Ugljevik”.

“Opština Ugljevik ima najveći budžet po glavi stanovnika, ali mladi nam odlaze, niko se ne doseljava, zato što je aktuelna vlast od ove opštine napravila ksenofobičnu, zatvorenu sredinu, koja nije otvorena ni prema regiji, ni prema Vladi Republike Srpske”, naveo je Tasovac.

On je dodao da novac od rente treba da bude uložen u otvaranje novih radnih mjesta, uz 30 odsto za infrastrukturu i investicije.

Nosilac odborničke liste SNSD-a Žarko Novaković poručio je da ova stranka uz podršku koalicionih partnera ima plan i snagu da preuzme odgovornost za bolji život stanovnika Ugljevika, što podrazumijeva rješavanje problema grijanja, vodosnabdijevanja, izgradnje brze saobraćajnice kao veze sa budućim auto-putem, te otvaranje radnih mjesta.

“Ugljeviku je hitno potrebno jedno veliko otvaranje, u korak sa vremenom, povezivanje sa auto-putem koji će proći nedaleko odavde i formiranje industrijske zone, da to bude novi zamajac razvoja, zajedno sa Rudnikom i termoelektranom `Ugljevik`”, poručio je Novaković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *