Cvijanović i Mićić svečano otvorili vrtić i školsku fiskulturnu salu u Patkovači /VIDEO/

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić svečano su otvorili vrtić i školsku fiskulturnu salu u naselju Patkovača koji su izgrađeni zajedničkim sredstvima vlada Srbije i Srpske i bijeljinske Gradske uprave.

Ovi projekti u Bijeljini su kruna dobre saradnje i podrške republičkih institucija, a dobri projekti dođu kada udružimo snage, za bolje uslove života građana – rekla je predsjednica Republike u Patkovači gdje je danas otvoren vrtić i školska fiskulturna sala.

Naselje Patkovača, jedno je od rijetkih gradskih sredina gdje raste broj djece u školi, pa je i vrtić ovoj mjesnoj zajednici s razlogom bio neophodan, za izgradnju vrtića u ovom mjestu, sredstva su obezbijeđena iz budžeta predsjednika Republike 200.000 KM i grada Bijeljina 50.000 KM.

A cilj je jaka i stabilna Republika Srpska, koja se pita i koja ni od koga neće morati da zavisi, rekla je predsjednica Srpske u Bijeljini.

Govoreći o realizovanim zajedničkim pšrojektima u Patkovači, prvi čovjek grada kaže da su danas napravljene dvije bitne stvari za ovu lokalnu zajednicu i za Patkovaču.

Cvijanovićeva je podsjetila da su značajna sredstva uložena u ovaj kraj Srpske i kada je u pitanju zaštita Semberije od poplava.

Da će Semberija nastaviti put razvoja siguran je gradonačelnik Bijeljine.

Obdanište u Patkovači šesti je vrtićki objekat u gradu otvoren u proteklih 10 godina, a fiskulturna sala od 1.000 kvadratnih metara omogućiće zdrav razvoj djece. Direktor Osnovne škole “Jovan Dučić” rekao je na svečanosti da je Bijeljina danas u zagrljaju Banjaluke i Beograda i da novoizgrađeni objekti, čije je podizanje pomogla i Vlada Srbije, imaju značaj veći od same materijalne vrijednosti jer svjedoče saradnji i ljubavi srpskog naroda sa obje strane rijeke Drine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *