Cvijanović: Saradnja važna za realizaciju projekata

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Vlada Srpske do sada u strateške projekte u gradu Bijeljina izdvojila više od 400 miliona KM i da će realizacija dogovorenih projekata biti nastavljena.

Cvijanovićeva je nakon sastanka sa rukovodstvom grada Bijeljine poručila da mora postojati saradnja lokalni i republičkih vlasti radi realizacije projekata.

Ona je navela da je na sastanku bilo riječi o projektu auto-puta od Bijeljine do Rače, ukazavši da se puno ulaže projekte vodoprivrede, poljoprivredi, Drinski nasip.

Prema njenim riječima, neophodno je da gradska uprava završi svoje obaveze da bi republičke vlasti mogle da dalje da reaguju.

“Svako treba da radi svoj dio posla i da uz dobru saradnju dođemo do realizacije projekata”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da Bijeljina ima dobru budućost, kao i Republika Srpska, te da su rezultati pokazali da je Republika iz krize izašla ojačana i da se stvaraju dobre pretpostravke za privredu.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je da će Vlada i dalje pomagati Bijeljinu i građane ovog grada.

On je rekao da su svi dogovoreni projekti u Bijeljini u fazi realizacije, ističući da je eksproprijacija trase auto-puta od Rače prema Bijeljine završena u 95 odsto.

“Vlada Republike Srpske ne gleda političku pripadnost i odosiće se prema građanima Semberije odgovorno, kao što je to radila i do sada”, rekao je Višković.

Kada je riječ o Drinskom nasipu, Višković je rekao da će se u narednom periodu morati ići na javni interes i plan parcelacije, jer sada postoji blokadu projekta.

On je rekao da je na sastanku razgovarano i o rješavanju pitanja u preduzeću AD “Grad”, kao opšteg interesa, kao i o Banji Dvorovi, koja je, kako je naveo, biser Semberije i zaslužuje da dođe u rang ostalih banja u Srpskoj.

“Spremni smo da se Banja Dvorovi prenese na nivo Republike zbog znakonskih smetnji koje sada postoje za ulaganja”, rekao je Višković i dodao da je prijedlog da Skupština grada Bijeljina donese odluku o vlasništvu kada je riječ o Banji Dvorovi.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručiio je da je republička vlast voljna da podstiče projekte i da će svi koje su ranije dogovarani biti realizovani.

On je naveo da su novac za auto-put, Drinski nasip obezbijediti Republika, dodajući da su stvoreni uslovi da ove godine počnu radovi na auto-putu.

“Ni jedan od projekata nije zaustavljen i sve funckioniše kako to predviđa Ustav i zakon”, rekao je Dodik.

On je naveo da prihodi od indirektnih i direktnih poreza rastu i rašće prihodi u ovom gradu.

“Tu smo da podržavamo projekte i radimo zajedno. Hvala na gostoprimstvu gradonačelniku”, rekao je Dodik.

CVIJANOVIĆ: SARADNjA VAŽNA ZA REALIZACIJU PROJEKATA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Vlada Srpske do sada u strateške projekte u gradu Bijeljina izdvojila više od 400 miliona KM i da će realizacija dogovorenih projekata biti nastavljena.

Cvijanovićeva je nakon sastanka sa rukovodstvom grada Bijeljine rekla da je razgovarano o započetim i budućim projektima, te da je ukazano da saradnja između republičkih i lokalnih vlasti mora da teče dobro i neometano ukoliko se želi realizacija projekata.

Prema njenim riječima, jedan od strateških projekata je i auto-put koji će Bijeljinu povezati sa Beogradom, a cilj je da bude završen za pet godina.

Kada je u pitanji Semberija, kaže Cvijanovićeva, najviše se ulaže u poljoprivredu, sa naglaskom na vodoprivredu.

Ona je navela da, kada je u pitanju Drinski nasip, grad treba da uradi svoj dio posla koji se odnosi na eksproprijaciju da bi republičke institucije mogle da reaguju dalje i realizuju važan projekat.

“Svako treba da radi svoj dio posla i da uz dobru saradnju dođemo do realizacije projekata”, rekla je Cvijanovićeva.

Kada je riječ o projektima u oblasti obrazovanja, kaže Cvijanovićeva, na sastanku je ukazano da će sve što bude neophodno kada je u pitanju sanacije i dogradnje školskih objekata biće realizovano.

“Mnogo toga je urađeno kada je u pitanju školskih objekta i pratećih objekata, poput fiskulturnih sala”, rekla je ona.

Kada je u pitanju predškolsko obrazovanje, kaže Cvijanovićeva, Vlada je intervenisala dosta prethodnih godina, a na sastanku je razgovarano o projektu izgradnje modernog vrtića koji će moći da primi 500 djece.

Ona je navela da je pretpostavka za to da početne korake odradi gradska uprava, jer tek tada republičke institucije mogu da reaguju.

“Opredjeljeni smo da se ovdje bavimo i projektom izgradnje višenamjenskog sportskog centra koji podrazumijeva ozbiljna sredstva, a opet svaka aktivnost mora da pođe od gradske uprave”, rekla Cvijanović.

Ona je ocijenila da Bijeljina ima dobru budućost, kao i Republika Srpska, te da su rezultati pokazali da je Republika iz krize izašla ojačana i da se stvaraju dobre pretpostavke za privredu i novo zapošljavanje.

“Republika će pomoći i otvaranje nove industrijske zone, a početne korake moraju da preduzmu lokalne vlasti i da ponude stimulacije koje će privući nekoga da dođe ovdje, jer je Republika sa svoje strane obezbijedila konkurentu poresku politiku “, rekla je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *