Cvijanović: RS funkcioniše na tekovinama onoga što je dala Kozara /VIDEO/

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na Centralnom spomen -obilježju, na Mrakovici obilježena je 78. godišnjica Bitke na Kozari. Današnjem obilježavanju prisustvovao je ograničen broj zvanica u skladu sa epidemiološkim mjerama.Zvaničnici poručili, da se ne smije dozvoliti prekrajanje istorije.

Srpska kao društvo funkcioniše na tekovinama svega onoga što je dala Kozara, ali i mnoga druga mjesta širom Republike, rekla je predsjednica Republike Željka Cvijanović na Mrakovici gdje je danas obilježena 78. godišnjica Bitke na Kozari.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je na Mrakovici da se ne smije dozvoliti prekrajanje istorije pokušajima potomaka onih koji su ubijali narod na Kozari koji kažu da se nešto drugo dešavalao.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije Zoran Antić izjavio je danas da je Kozara startiše Srba u Drugom svjetskom ratu i simbol otpora, stradanja i borbe srpskog naroda za opstanak.

Obilježavanju su prisustvovali predsjednica Srpske, Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, delegacija Vlade predvođena ministrom rada i boračko-invalidske zaštite Duškom Milunovićem, predstavnici Vlade Srbije i Ambasade Rusije u BiH. Kod centralnog spomenika poginulima položeni su vijenci, a prethodno je služen parastos. Bitka na Kozari je simbol stradanja i otpora srpskog naroda u borbi protiv nacista i ustaša, u kojoj je ubijeno 40.000 civila, a 68.000 je zarobljeno i odvedeno u logore.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *