Cvijanović: BiH ne treba visoki predstavnik koji lobira samo za jednu stranu /VIDEO/

Da su se visoki predstavnici pridržavali svog mandata, sada ne bi bilo polemike o tome. Stav Republike Srpske je da BiH više ne treba visoki predstavnik ovakav kakav jeste i koji se upliće u dnevno-političke stvari, daje teške kvalifikacije, doprinosi neredu i lobira samo za jednu stranu, poručila je danas predsjednica Republike.

BiH može da živi samo kao dejtonski uredjena zajednica dva entiteta i tri konstitutivna naroda, te na bazi dogovora i uvažavanja, a sve drugo može dovesti do toga da nema BiH, konstatovao je predsjednik Vlade Radovan Višković.

Predsjednik Vlade rekao je u intervjuu Srni da je Centralna banka filijala nekih stranih banaka u BiH. To je kaže jedina Centralna banka na svijetu koja za vrijeme pandemije virusa korona nije ništa uradila ni za privredu ni za gradjane BiH.

Uprkos izuzetno teškoj godini i borbi sa pandemijom virusa korona Srpska je kaže Višković uspjela da 2020. godinu završi pozitivno kada je riječ o finansijama i davanjima iz budžeta.

Srpska ističe premijer nije prezadužena i njen javni dug je 43 odsto bruto domaćeg proizvoda, ukupni dug 55,6 odsto, a zakonski limit je do 60 odsto BDP.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *