Policija traga za napadačima na autobus sa mladim igračima “Radnika” /VIDEO/

Grupa huligana napala je sinoć u Brčkom autobus sa igračima juniora KMF Radnik iz Bijeljine, koji su igrali utakmicu četvrtfinala Kupa Republike Srpske protiv KMF Brčko zdravlje. Šovinisticki ispadi dijela publike počeli su već tokom utakmice.

Juniori Radnika sinoć su igrali utakmicu četvrtfinala Kupa Republike Srpske protiv KMF Zdravlje u Brčkom, a grupa huligana, koju očigledno nije interesovala utakmica pojavila se u dvorani. Ogrnuti zastavama sa ljiljanima oni su vrijeđali obje ekipe što igraju utakmicu Kupa Republike Srpske, sve dok u 35. minutu nije reagovao delegat utakmice i tražio od policije da isprazni taj dio tribine, što je i učinjeno.

Huligani koji su odlukom delegate udaljeni sa tribina sale Ekonomske škole u Brčkom, sačekali su autobus sa igračima Radnika i bacili kamenice I ledenice na njega. Na svu sreću, nije bilo povrijeđenih, ali ostaje nada da će vinovnici ovog nedjela što prije biti identifikovani i privedi od strane policije.

POLICIJA TRAGA ZA NAPADAČIMA NA AUTOBUS SA MLADIM IGRAČIMA “RADNIKA”
Brčanska policija intenzivno radi na rasvjetljavanju okolnosti i motiva napada na autobus sa igračima Kluba malog fudbala “Radnik” iz Bijeljine, a o svemu je upoznat i dežurni tužilac. U policijskom saopštenju se navodi da su sinoć u 22.42 časa zaprimili anonimnu prijavu da bi u sali Ekonomske škole, gdje se odigravao turnir u malom fudbalu, moglo doći do narušavanja javnog reda i mira od manje grupe navijača, nakon čega su na lice mjesta izašli policijski službenici. “Sve okolnosti i ponašanje pojedinih navijača zbog kojih je organizator podnio prijavu policiji o mogućem narušavanju javnog reda i mira biće istražene i zadokumentovane, a prema identifikovanim počiniocima biće preduzete zakonom propisane mjere i radnje”, navedeno je u saopštenju. O napadu je informisan dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta radi utvrđivanja elemenata krivičnog djela.

Ovo nije prvi put da ekipe iz Republike Srpske budu napadnute na sportskom terenu u BiH, ali je izuzetno važno da nadležni pravovremeno reaguju kako bi bile izbjegnute ozbiljnije posljedice.

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske poručili su da najoštrije osuđuju napad i traži da nadležni što prije otkriju i kazne počinioce.

Huliganima nije mjesto na sportskim terenima i vrijeme je da nadležni shvate ozbiljnost situacije i što prije otkriju i kazne počinioce ovog djela. Fudbalski savez Republike Srpske, kao organizator pomenute utakmice, traži od nadležnih institucija Brčko distrikta da u što kraćem vremenu identifikuje napadače i procesuira ih u skladu sa važećim zakonima, u cilju zaštite sportista i sporta, ali i svih građana Brčko distrikta, Republike Srpske i BiH.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *