Ćorić: Nizom mjera olakšan rad privrednika i prevoznika

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je danas da je Vlada Srpske u prethodnom periodu donijela niz mjera kojima je olakšan rad privrednicima i prevoznicima, te da će to raditi i dalje, ali da u posljednje vrijeme dolaze zahtjevi određenih pojedinaca koji se predstavljaju kao udruženja, a u kojima pokušavaju da poremete dobre odnose koje Vlada ima sa Privrednom komorom i udruženjima.

Ćorić je naglasio da u vremenu pandemije virusa korona ogroman broj zahtjeva svakodnevno pristižu u Vladu Srpske sa raznim problematikama, naglasivši da se u Vladi i svim resorima trude da na njih odgovore.

On je istakao jučerašnji slučaj kada je, kako je pojasnio, na adresu Vlade Srpske stigao dopis koji je potpisan kao udruženje prevoznika Republike Srpske, u kojem stoji da su ga potpisala 84 registrovana prevoznika u Srpskoj.

Reagujući po ovom dopisu, naveo je Ćorić, kontaktirana je Privredna komora i jedino zvanično udruženje saobraćaja u Srpskoj, od kojih su dobili zvaničan dopis u kojem navode da oni ne stoje iza dopisa koji je stigao na adresu Vlade Srpske, te da su u punoj koordinaciji sa Vladom Srpske.

“Želim da zamolim sve koji koriste pandemiju virusa korona kako bi na bilo koji način ukazali na neke stvari sa kojima nisu zadovoljni i koje ih opterećuju, treba da shvate da Vlada Srpske čini sve, ulaže sve napore da razumije potrebe privrede i poslodavaca u Srpskoj”, naveo je Ćorić.

Ćorić smatra da iza ovakvih dopisa i zahtjeva stoje i određene političke ličnosti koje pokušavaju da naruše kredibilitet Vlade Srpske, da omalovaže njen svakodnevni rad koji je posvećen svim ovim potrebama i zahtjevima stanovništva Srpske.

“Smatram da u ovom vremenu trebamo učiniti sve da pomognemo Vladi Srpske, Republičkom štabu za vanredne situacije, zdravstvenim radnicima da se pridržavamo svih mjera koje su na snazi kako bismo učinili život svih naših građana što bezbjednijim i kako bismo što prije prevazišli ovu situaciju i izašli iz nje”, naglasio je Ćorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *