Ćorić: Gradnja aerodroma u Trebinju naredne godine

Ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić izjavio je da se sljedeće godine očekuje početak gradnje aerodroma u Trebinju, ali da bi bilo neozbiljno precizirati tačan datum.

“Vlada Republike Srpske izdvojila je neophodna sredstva da se potrebne geološke radnje na lokalitet gradnje. Vlada Srbije je obezbijedila sredstva za eksproprijaciju zemljišta, tako da očekujemo da ćemo sljedeće godine početi sa gradnjom aerodroma”, rekao je Ćorić, odgovarajući na pitanja narodnih poslanika tokom aktuelnog časa na sjednici Narodne skupštine.

Ćorić je naglasio da aerodrom u Trebinju ima širi društveni značaj, ne samo za Trebinje, nego za cijelu Srpsku.

“Raduje me da su geološka istraživanja u toku, kao i da se radi projektno rješenje”, naveo je Ćorić.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač rekao je, odgovarajući na poslaničko pitanje, da nije u nadležnosti MUP-a da testira poslanike Narodne skupštine na drogu.

“Ako je potrebno mi to možemo uraditi, ali takvu odluku moraju donijeti narodni poslanici”, istakao je Lukač.

Lukač je naglasio da MUP radi na pitanju borbe protiv organizovanog kriminala, posebno u oblasti droga, te naveo da mnogobrojne akcije daju rezultat, kroz hapšenje određenih lica, među kojima su i pripadnici MUP-a.

“Svi pripadnici MUP-a koji imaju bilo kakve veze sa kriminalnom biće uhapšeni i procesuirani. I dalje ćemo u saradnji sa tužilaštvom raditi na otkrivanju takvih skučajeva. Cilj nam je da prvo očistimo naše redove, a onda da možemo dalje raditi svoj posao”, rekao je Lukač.

Lukač je dodao da MUP radi u skladu sa zakonom, te da nije spreman da bilo kome bilo šta oprosti.

“Sve što se dokaže biće procesuirano”, naveo je Lukač.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *