Ćorić: Bez razvijene infrastrukture nema razvijene privrede /VIDEO/

Bez razvijene infrastrukture nema razvijene privrede, a samim tim ni razvijene države i dobro je da smo na vrijeme prepoznali važnost realizacije velikih infrastrukturnih projekata, rekao je gostujući u ovonedjeljnom izdanju emisije Panorama Nedeljko Ćorić, direktor “Autoputeva Srpske”.Podsjeća da Srpska trenutno ima izgrađenih 112 kilometara auto-puta i izražava očekivanje da ćemo u narednih pet godina imati spojen auto-put od Banjaluke do Sremske Rače i dalje prema Beogradu.

Trenutno su otvorena dva gradilišta, jedno na potezu od Kostajnice do Putnikovog Brda, a uporedo s tim gradi se i nova dionica auto-puta od Bijeljine do Rače. Svi radovi su dobrog intenziteta i u skladu sa planiranom dinamikom, ističe Nedeljko Ćorić.

Sve je kaže više kompanija koje su zainteresovane da učestvuju u izgradnji infrastrukture kod nas.Koliko auto-putevi utiču na privlačenje stranih investicija primjer je Gradiška, koja je postala jedna od najpoželjnijih destinacija za privređivanje, dodaje on.

Ukoliko u gradu Bijeljina ne bude odgovornosti i ozbiljnosti prema situaciji koja dolazi i u ukoliko ne budu napravljene pretpostavke, sama izgradnja auto-puta za grad neće značiti ništa, kaže Ćorić.

Na izgradnji dionice auto-puta od Bijeljine do Brčkog u Ljeljenči kod Bijeljine je planirana izgradnja petlje na koju će se nadovezati brza cesta od Bijeljine do Zvornika, ističe Ćorić dodajući da se u skladu sa finansijskim mogućnostima nastavlja sa širenjem mreže auto-puteva i brzih puteva kroz Srpsku. O ovim i drugim aktuelnostima opširnije sutra u emisiji Panorama TV Arena od 20 časova.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *