Potpisan memorandum o saradnji s ciljem unapređenja zdravlja Romkinja /VIDEO/

Udruženje žena “Romkinja” i Dom zdravlja Bijeljina potpisali su memorandum o saradnji u okviru projekta “Informisana, zdrava i aktivna” čiji je cilj opšte unapređenje zdravlja Romkinja.

Predsjednik bijeljinskog Udruženja žena “Romkinja” Radmila Tubić rekla je novinarima da su aktivnosti u okviru projekta direktna pomoć korisnicama, odnosno članicama ovog udruženja koje je inicijator potpisivanja sporazuma.

“Prednost u svemu je što smo naišli na veliko razumijevanje Doma zdravlja i direktora ove ustanove Danijele Đukin. Uvijek je saradnja sa njima bila na velikom nivou, a sada smo potpisali i memorandum o saradnji kojim je tačno definisano šta ćemo raditi u narednom periodu kada je riječ o unapređenju zdravlja Romkinja”, navela je Tubićeva.

Ona je podsjetila da su u subotu, 4. marta, uz podršku Doma zdravlja Bijeljina uspjele da organizuju ultrazvučni i ginekološki pregled za više od 20 Romkinja.

“To je veoma značajno, jer znamo da ti pregledi u privatnoj režiji koštaju mnogo više”, rekla je Tubićeva.

Direktor Doma zdravlja Bijeljina Danijela Đukin rekla je novinarima da su svi medicinski radnici u ovoj ustanovi pristali da pomognu romskoj populaciji, tako da Romi svakog dana mogu doći i dobiti adekvatnu uslugu bez ikakve participacije ili plaćanja.

“Sve što Dom zdravlja radi, radi da bi podigao kvalitet usluga stanovništvu”, naglasila je Đukinova i dodala da ovoj ustanovi gravitira oko 150.000 stanovnika Bijeljine, Pelagićeva, Donjeg Žabara, jedan broj pacijenata iz Ugljevika i Lopara, koji ne mogu da da dobiju zdravstvene usluge u njihovim domovima zdravlja.

Ona je istakla da je ponosna na zaposlene i rad svih 14 odjeljenja u Domu zdravlja Bijeljina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *