Civilna zaštita dovozi sugrađane sa granice /VIDEO/

Pripadnici Civilne zaštite u Bijeljini angažovani su na terenu od početka pandemije virusa korona na našim prostorima i  jedni su od nosilaca sprovođenja mjera Republičkog i gradskog štaba za vanredne situacije. Do danas su pripadnici Civilne zaštite u BN lokalnim ustanovama podijelili preko 30.000 zaštitnih maski , preko 6.000 pari zaštitnih rukavica te preko 3.500 zaštitnih odijela, a za potrebe karantina podijeljeno je preko stotinu ćebadi i dva šatora za trijažne punktove ispred bijeljinske bolnice.

Pripadnici gradskog Odsjeka Civilne zaštite u Bijeljini svakodnevno su angažovani na terenu od početka pandemije virusa korona. Gradski štab za vanredne situacije zasjeda svakodnevno i na licu mjesta donose se zadaci i obaveze u skladu sa provođenjem mjera Republičkog i gradskog štaba. Jedan od glavnih zadataka im je rukovođenje lokalnim karantinima u Bijeljini.

Tokom posljednjih mjesec dana njihovi poslovi su prošireni. Sa graničnih prelaza širom BiH  dovoze građane Bijeljine na područje Semberije .

Pored redovnog sastava svoj doprinos daju i članovi takozvanog rezervnog sastava.

Marjanović navodi da je Civilna zaštita u Bijeljini od početka pandemije podijelila značajan broj zaštitne opreme lokalnim preduzećima i ustanovama.Riječ je o  30.000 zaštitnih maski , 6.000 pari zaštitnih rukavica te preko 3.500 zaštitnih odijela.

Prema njegovim riječima iskustva iz 2010 i 2014 godine tokom poplava u Semberiji bila su dobra lekcija pripadnicima ovog Odsjeka da na vrijeme nabave neophodne zalihe zaštitne opreme , kako bi lica koja su uključena u sprovođenje mjera mogla nesmetano da obavljaju svoje poslove.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentari: