CIK usvojio odluku: SNSD-u četiri delegata u Domu naroda

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH jednoglasno je danas u Sarajevu donijela odluku u skladu sa nalogom Apelacionog vijeća Suda BiH za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske, prema kojoj će četiri delegata iz SNSD-a i jedan delagat iz SDS-a činiti Klub Srba u Domu naroda.

Delegati za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH prema ovoj odluci biće Sredoje Nović, Nikola Špirić, Radovan Kovačević i Snježana Novaković Bursać iz SNSD-a i Želimir Nešković iz SDS-a.

Tokom rasprave član CIK-a Željko Bakalar rekao je da za ovu odluku vlada velkiko intersovanje javnosti u BiH i da je Sud dao CIK-u jasan nalog da postupi u skladu sa Izvještajem Komisije za imenovanje Narodne skupštine Republike Srpske.

“Podržavam vladavinu prava i smatram da treba postupiti u skladu sa odlukom Suda BiH, ali se mora konstatovati da se Sud malo osvrtao na pitanje validnosti ili nevalidnosti spornog glasačkog listića, nego se više bavio osporavanjem odluka CIK-a”, rekao je Bakalar i konstatovao da se CIK treći put bavi ovom odlukom.

On je naveo da se i na ovu odluku može uložiti žalba.

Sud BiH je u petak, 30. decembra, prošle godine ponovo poništio odluku CIK-a BiH u vezi sa petim delegatom u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *