Brzi antigenski test na kovid-19 u Domu zdravlja Lopare /VIDEO/

S ciljem da se pomogne stanovništvu majevičkog kraja u borbi protiv virusa korona u Lopare je ovih dana stigla vrijedna donacija. Dom zdravlja Lopare dobio je aparat za antigensko testiranje koji u jednom satu može obaviti analizu 30 uzoraka. Ovim će se spremnije ući i u proces vakcinacije stanovništva ovog kraja, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Epidemiološka situacija na području opštine Lopare trenutno je stabilna i pod kontrolom, konstatovao je Opštinski štab za vanredne situacije. Tamo je ovih dana Domu zdravlja doniran aparat za brzo testiranje antigena na virus korona, vrijednosti oko 15.000 KM.  Riječ je o donaciji privrednika i humaniste Miroslava Kojadinovića iz Njemačke. Ovaj aparat će pomoći stanovništvu majevičkog kraja u borbi protiv virusa korona, kaže Kojadinović.

Dom zdravlja Lopare obezbijedio je veći dio opreme potrebne za vakcinaciju, tako da će do kraja mjeseca početi vakcinisanje zdravstvenih radnika, zaposlenih i štićenika u domovima za starija lica, lica starijih od 65 godina, a kasnije i ostalih zainteresovanih građana. Donirani aparat će pomoći da se brže uđe u taj proces, kroz masovnije testiranje građana, kaže direktor ove zdravstvene ustanove.

Ovakav angažman trebalo bi da bude podstrek i onima koji trebaju da nabave vakcine za naše stanovništvo kako bi se masovnije ušlo u vakcinaciju jer se korona neće lako predati, kaže načelnik Lopara Rado Savić.

Uz dobru disciplinu i pravilnom primjenom mjera možemo situaciju držati pod kontrolom ističe Savić.

Opštinski štab za vanredne situacije Lopare potvrdio je i produžio sve mjere Republičkog štaba za vanredne situacije do 18. marta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.