Brnabićeva i Lončar u žarištu virusa korona /VIDEO/

U Beogradu od jutros na snazi nove mjere. Obavezno je nošenje maski u javnom prevozu i svim zatvorenim prostorima. Takođe, obavezna je i distanca od jednog metra.

Od sutra će na teritoriji grada Kragujevca biti zabranjeno okupljanje i na otvorenom i u zatvorenom prostoru više od pet osoba. Zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut”, Darija Kisić Tepavčević kaže da ako se na vrijeme ne javite ljekaru epidemija ubrzava kao grudva snijega.

U Novom Pazaru je 466 osoba zaraženo virusom korona, a situacija je bolja nego prije nekoliko dana. Opšti bolnicu u Novom Pazaru posjetili su danas premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar. Premijerka Brnabić i Lončar su razgovarali sa direktorom bolnice, nakon čega su se obratili građanima, a tokom obraćanja iz mase su dobacivali i zviždali.

“Sputnjik” je javio da su doktori i medicinsko osoblje Opšte bolnice okrenuli leđa premijerki i ministru zdravlja. Lončar je istakao da u bolnici ima dovoljno i medicinske opreme i zdravstvenih radnika, da se izbore sa rastom pozitivnih na virus korona

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Vladi Srbije niko iz inostranstva do sada nije zvanično poslao zahtjev niti izrazio želju da pošalje medicinske radnike koji bi pomogli u liječenju oboljelih od virusa korona u Novom Pazaru ili nekom drugom gradu.

U Srbiji 6,4 odsto ljudi ima razvijena specifična antitijela na virus korona, pokazali su rezultati prve faze Nacionalne seroepidemiološke studije.

Lider LDP Čedomir Jovanović hospitalizovan je u bolnici na Bežanijskoj kosi, potvrđeno je Blicu. Kako navodi izvor, njemu je konstatovana upala pluća.

Još nije poznato da li je ona nastala kao posljedica infekcije virusom korona, kao ni da li je Jovanović pozitivan na Kovid-19.

Komisija Ministarstva zdravlja Srbije ocijenila je u vanrednom inspekcijskom nadzoru u Kliničkom centru Niš da nije bilo propusta u liječenju doktora Miodraga Lazića koji je preminuo od posljedica infekcije virusom korona, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Pojedini mediji objavili su da je kćerka doktora Lazića, Nina Vujošević, podnijela prijavu zbog navodnih nepravilnosti i propusta u liječenju njenog oca u Kliničkom centru Niš.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *