Božidar Vitas – Predstavljanje knjiga /VIDEO/

Božidar Vitas cijeli život proveo je radeći u Železnicama Srbije ali put ga je uvijek vodio ka umjetnosti. Veliku inspiraciju dala mu je Semberija i selo Brodac, a sinoć je u Hotelu Sveti Stefan u Dvorovima imao svoju promociju kao pisca gdje je predstavio i četiri djela vezana za narod Semberije.

Umjetnost je nešto sa čime se čovjek rađa i teško je vještine pisanja, recitovanja ili bilo kakvog umjetničkog izražavanja steći kroz život. Božidar Vitas cijeli život bilježio je priče, anegdote i svakodnevna dešavanja te je od njih napravio antologijske zbirke pripovjedaka a kaže da su za to najviše zaslužni naši ljudi Semberije

Za Semberiju Božidara vežu mnoge divne uspomene te je zato i cijelu knjigu pod nazivom perle posvetio autohtonim semberskim pričama.

Za književnost je vezan već godinama i kaže da bi volio tako i da ostane a naročito ističe da mu najveću podršku kroz život pruža supruga te da bez njenih savjeta i ljubavi malo toga da bi uspio.Za sebe govori da je Hilandarac te da se tamo vraćao čak 8 puta, a isto tako ga i Semberija stalno zove k sebi pa mu je milina prošetati Semberskim poljima i nadisati se ravničarskog vazduha.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *