Bošnjaci uložili veto na prijedlog Izbornog zakona /VIDEO/

Klub Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH uložio je veto na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH. SDA je izigrala sve dogovore, poručuje Dragan Čović i dodaje da u ovom trenutku ne postoje formalno-pravni uslovi za održavanje opštih izbora u BiH.

Asim Sarajlić, predsjednik Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda PSBiH, rekao je da je za svih pet članova Kluba Bošnjaka neprihvatljiv sadržaj izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović rekao je da Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, koji su predložili delegati iz Kluba hrvatskog naroda, nije štetan po vitalni interes nijednog naroda, već da se njime usavršava izborni proces u BiH.Čović je odbacio tvrdnje da je ovaj prijedlog zakona “predstava”.

Ukoliko opšti izbori budu održani po aktuelnom Izbornom zakonu, kaže Čović, Hrvatski narodni sabor donijeće odluku o tome da li će HDZ BiH na njima učestvovati. Na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine našli su se danas prijedlozi dopuna Izbornog zakona. Oko ovog prijedloga povela se i žustra rasprava poslanika.

Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da se u razgovore o izmjenama i dopunama Izbornog zakona u BiH nije trebalo ući bez jasnog političkog stava o ključnim pitanjima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *