Bosić: Hitlera sam spomenuo kao primjer

Član Predsjedništva SDS-a u ostavci Mladen Bosić tvrdi da je Adolfa Hitlera spomenuo kao primjer kada je govorio o izbornim rezultatima, te da nikad nije smatrao da Milorad Dodik ima ikakve veze sa Hitlerom.

Nakon jučerašnje izjave u programu televizije N1 gdje je komentarišući izborne rezultata i ostavke predsjednika i članova Predsjedništva SDS-a uporedio podršku koju je Milorad Dodik dobio od srpskog naroda u Republici Srpskoj sa podrškom koju je imao Hitler u nacističkoj Njemačkoj i brojnih reagovanja koje je izazvala ta njegova izjava, Bosić se danas pravda navodeći da ne zna na koji način se Dodik prepoznao u toj izjavi, jer ga, kako kaže, s tim u vezi uopšte nije pominjao.

“Naprotiv, u pomenutoj emisiji sam pričao o rezultatu SDS-a i da je on slab zato što se stranka nije bavila populizmom kao načinom dobijanja podrške na izborima, te da glasači ukoliko su izmanipulisani mogu dati podršku onima koji ne rade za njihovo dobro. Kao primjer toga je spomenut Hitler i njemački narod”, rekao je Bosić.

On je kaže “šokiran porukama mržnje” koje dolaze kao reakcije na njegovu izjavu da je Hitler imao veliku podršku njemačkog naroda, a da se to nije dobro završilo za taj narod, saopšteno je iz SDS-a.

Član Predsjedništva SDS-a u ostavci Mladen Bosić juče je, u programu televizije N1, komentarišući izborne rezultata i ostavke predsjednika i članova Predsjedništva SDS-a, uporedio podršku koju je Milorad Dodik dobio od srpskog naroda u Republici Srpskoj sa podrškom koju je imao Hitler u nacističkoj Njemačkoj.

“To što neko dobije puno glasova ne znači da je dobar. Da ne spominjem Hitlera koji je imao podršku njemačkog naroda, kao drastičan primjer”, rekao je Bosić.

Voditelj emisije nije reagovao, niti se na bilo kakav način ogradio od ovakve izjave, koju su prenijeli i pojedini mediji u Republici Srpskoj.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *