Borenović: Krajnji cilj opozicije – ponavljanje izbora /VIDEO/

Predsjedništvo SDS pozdravilo je odluku Centralne izborne komisije koja se tiče ponovnog prebrojavanja glasova za nivo predsjednika Republike Srpske. Dva su puta i dvije kolone naše borbe. Jedno su rezultati izbora, a drugo je pravna borba, poručili su danas predstavnici opozicionih staranaka sa konferencije za medije koja je održana u Beogradu.

Građani koji su se okupili dva puta u Banjaluci pokazali su da ne žele da budu prevareni na izborima, poručili su danas predstavnici opoziciojih stranaka SDS-a i PDP-a sa konferencije za medije održane u Beogradu.

“Prvi veliki, važan institucionalni korak donio je CIK – za ponovno prebrojavanje glasova za izbor predsjednika Republike Srpske, a na bazi toga tražićemo da se prebroje i ostali nivoi, a vjerovatno i da se ponove izbori”, rekao je Borenović na konferenciji za novinare.

Jelena Trivić potpredsjednica PDP-a koja je bila kandidat ove stranke za predsjednika Republike kazala je i da su sadašnji rezultati koje zbraja CIK BiH netačni i da nema koristi od njihovog prikupljanja, te da zbog toga opozicija zahtijeva da se sve ponovo broji i da se provjeri.

Na konferenciji opozicije u Beogradu Jeleni Trivić je postavljeno pitanje hoće li tražiti poništavanje izbora ako prebrojavanje CIK-a bude u njenu korist?

Na konferenciji predstavnika opozicionih stranaka u Srpskoj koja je održana u Beogradu novinarima se obratio i član Glavnog odbora SDS-a Ljubiša Petrović.

Podsjećamo, opozicione stranke u Srpskoj u Banjaluci su već održale dva protesta, a treći su najavile u Sarajevu, upravo ispred OHR i CIK.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *