Bolnica “Sveti vračevi”: Stiže nova oprema za bolju dijagnostiku /VIDEO/

Uz saradnju primarne i sekundarne zdravstvene zaštite Bijeljina se do sada dobro borila sa pandemijom virusa korona. Epidemijska situacija u Srpskoj trenutno je više nego dobra, ali se Republika već priprema za naredne dane. Ulaže se u bolničke kapacitete, kiseonički razvoj i opremu, a ulaganja će biti i u bijeljinskim zdravstvenim ustanovama.

U bijeljinsku bolnicu “Sveti Vračevi” stići će nova oprema, koja uključuje CT skener i magnetnu rezonancu, što će omogućiti dobru dijagnostiku.

Bijeljinska bolnica je srce života ove regije, rekla je predsjednica Srpske i dodala da je stanje u zdravstvu neuporedivo bolje od kada je izgrađena.

Direktor Bolnice Zlatko Maksimović je poručio da vjeruje da će svi zajedno napraviti sve da korisnici usluga imaju što bolju zdravstvenu zaštitu.

Tokom posjete Domu zdravlja Bijeljina, Cvijanovićeva i Višković su poručili, da su ponosni na zdravstveni sistem Srpske. Direktor Doma zdravlja Danijela Đukin rekla je da je ova zdravstvena ustanova sve vrijeme imala podršku republičkih institucija.

“Naš Dom zdravlja prvi je počeo sa vakcinacijom u Srpskoj i sa današnjim danom je više od 13.000 vancinisanih i rekacinisanih, što je za svaku pohvalu”, rekla je Đukinova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *