Bijeljinski književni susreti /VIDEO/

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” Udruženje književnika Republike Srpske – Podružnica Bijeljina organizovalo je književno veče “Bijeljinski književni susreti”. Podružnica Bijeljina trenutno okuplja 13 književnih stvaralaca iz Bijeljine, Lopara, Rogatice i Modriče.

Postala je tradicija da svake godine u decembru sabiramo ono što smo perom zabilježili,šta smo objavili i promovisali, na kojim događajima koji okupljaju književnike učestvovali u toj godini, kažu u Udruženju književnika Republike Srpske- Podružnica Bijeljina. Jelina Đurković ističe da je veliko zadovoljstvo organizovati ovakve književne susrete i na njima učestvovati. U bijeljinskoj Podružnici napominje sve je više mladih književnika i to je na ponos onima koji svojim angažmanom godinama rade kako bi zadovoljili apetite čitalačke publike.

Podsjetili su se prisutni u velikoj sali biblioteke i na ovogodišnju promociju novog romana Ljiljana Lukić, koja je jedan od najplodonosnijih književnih stvaralaca na području Bijeljine. Naime romanom , objavila je osmi roman  “Kad sjećanja zabole”, zaokružena je saga o srednjovjekovnim vladarima Zlatonosovićima. Objavila je Lukićeva i 21 književni prilog u domaćim i regionalnim časopisima. Ovoga puta, a povodom 130 godina od rođenja Ive Andrića pročitala je priču “Andrić u Sintri” koja je kako je podsjetila objavljena u Književnim novinama prije dvije godine.

Predsjednik bijeljinske Podružnice Udruženja književnika Republike Srpske Momčilo Koprivica kaže da je bijeljinska podružnica po broju članova i kvalitetu rada druga podružnica u Srpskoj, odmah iza banjalučke. Podružnica Bijeljina trenutno okuplja 13 književnih stvaralaca iz Bijeljine, Lopara, Rogatice i Modriče.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *