Počele javne rasprave o Nacrtu odluke o budžetu za 2023. godinu /VIDEO/

Danas su počele javne rasprave o Nacrtu odluke o budžetu za 2023 godinu. Javna rasprava za niže budžetske korisnike, javna preduzeća, javne ustanove i druge subjekte koji se finansiraju iz gradskog budžeta održana je danas u Gradskoj upravi.  Navedenoj javnoj raspravi  prisustvovati su nadležni službenici iz Gradske uprave – Odjeljenje za finansije i Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti.

Na 17. redvnoj sjednici Skupštine grada Bijeljina  usvojeni su prijedlozi rebalansa ovogodišnjeg i Nacrta budžeta za narednu godinu. Savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić prvu javnu raspravu  sa budžetskim korinsicima je ocijenio kao konstruktivnu.  Nacrt budžeta za 2023. godinu trenutno predviđa budžet od nesto preko 67 miliona KM.

Milorad Sofrenić  direktor Centra za socijalni rad ocijenio je da je prijedlog budžeta napravljen korektno uz dvije primjedbe koje je iznio na današnjem sastanku. Kako je planirani budžet za narednu godinu nešto manji u odnosu na rebalans budžeta ove godine Sofrenić se nada da će kroz rebalans budžeta biti izvršene neke korekcije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *