Bijeljina uskoro pod sistemom video nadzora /VIDEO/

Grad Bijeljina uskoro će biti pokriven sistemom video nadzora. Trenutno se na terenu rade tehnički poslovi nakon čega će u prvoj fazi biti postavljeno 137 kamera na 57 prioritetnih lokacija. Planirana je i druga faza ovog sistema.

U  cilju unapređenja bezbjednosti građana Bijeljine od prošle godine vode se intenzivne aktivnosti na postavljanju  sistema video nadzora grada Bijeljina. Poslovi su ušli u završnu fazu.

Radom na terenu definisane  su ukupno 103 lokacije na kojima bi trebalo izvršiti postavljanje 237 kamera  video nadzora.

Trenutno se realizuje prva faza ovog projekta,  s obzirom na značaj projekta i finansijska sredstva koja je potrebno izdvojiti za ove radove.

Postavljanje sistema video nadzora u Bijeljini podići će nivo bezbjednosti građana.

“Veliki brat” snimaće 24 sata dešavanja na najprometnijim lokacijama u gradu, što će, kako smatraju nadležni, poboljšati bezbjednost, ali i olakšati borbu protiv kriminala.

Kamere će pokrivati najfrekventnije raskrsnice, ulazi u grad  i ulice . Izvođač radova je izabran a oprema  nabavljena. Vrijednost radova je oko 240.000 maraka. Ovaj posao  Grad Bijeljina realizuje u saradnji sa MUP-om RS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *