Bijeljina: U svim osnovnim školama počela redovna nastava /VIDEO/

U školama u Republici Srpskoj danas je počela nastava u drugom polugodištu. Zbog pogoršane epidemiološke situacije u osnovnim i srednjim školama u nekoliko lokalnih zajednica izvodiće se nastava na daljinu. U Bijeljini su sve škole počele sa izvođenjem redovne nastave.

Đaci su se danas vratili u školske klupe. Odlukom kriznih štabova zbog loše epidemiološke situacije u Trebinju, Ljubinju, i Sokocu nastava će se održavati onlajn.  Juče je i opštinski Štab za vanredne situacije Višegrada, odlučio da učenici pređu na izvođenje nastave na daljinu. Sve škole na području semberske regije danas su počele sa redovnim izvođenjem nastave. Ostalo sve zavisi od epidemiološke situacije.

I škole u Banjaluci očekuju da će ovo polugodište biti završeno na normalan način. Ipak,  svi su za svaki slučaj spremni za moguću nastavu na daljinu.

Kako navodi predsjednik aktiva osnovnih škola u Bijeljini, za sada zbog raspusta, još nemaju precizne podatke o broju zaraženih učenika. U toku dana će prikupiti sve podatke, a iste su dužni da redovno dostavljaju resornom ministarstvu.

Prema podacima Ministarstva prosvjete i kulture u Republici Srpskoj ima oko 85.000 osnovaca i 36.000 srednjoškolaca. Osnovnu školu na području Bijeljine pohađa nešto više od 8.100 učenika.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.