Bijeljina: U kontroli 30 lokala jedan prekršio odluku o radnom vremenu

U kontroli poštovanja odluke o radnom vremenu u 30 lokala u Bijeljini utvrđen je jedan prekršaj, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

Pojačanu kontrolu danas je vršila Komunalna policija, u saradnji sa pripadicima Policijske uprave Bijeljina, a timovi Komunalne policije i večeras će kontrolisati poštovanje ove odluke.

Tim Odjeljenja za inspekcijske poslove juče je izvršio kontrolu 10 ugostiteljskih i trgovačkih objekata u gradu i nije bilo uočenih nepravilnosti.

Ove kontrole se rade u saradnji sa republičkom inspekcijom, kako ne bi bilo preklapanja u radu.

Pojačan nadzor poštovanja protivepidemioloških mjera u Bijeljini je za sada jedini odgovor na pogoršanje epidemiološkog stanja i povećan broj zaraženih virusom korona.

Na sjednici Gradskoj štaba za vanredne situacije medicinski dio štaba je preglasan i nije usvojen njihov zahtjev za uvođenje rigoroznijih mjera.

U protekloj sedmici u Bijeljini je potvrđeno 149 novih slučajeva pozitivnih na virus korona, po danima od ponedjeljka 10, 32, 30, 26, 23 i danas 28.

Na liječenju u bijeljinskim kovid bolnicama su 62 bolesnika i više od polovine hospitalizovanih ima tešku kliničku sliku, na respiratore je priključeno 12 oboljelih, a 36 prima kiseoničku terapiju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *