Bijeljina: Otvoren “Interagro 2023”; Proizvode predstavlja više od 150 privrednika /VIDEO/

Okupio je bijeljinski “Interagro” do sada najveći broj izlagača. Nije ni čudo jer ova sajamska smotra koja se u plodnoj ravnici održava po 21. put pruža mogućnost mnogima da predstave najbolje iz oblasti agrara, a upravo se na ovom mjestu sklapaju vrijedna poznanstva i važni poslovni ugovori.

Organizatori sajma s pravom imaju razlog za zadovoljstvo. “Interagro” je kažu u firmi AD “Grad” nezaobilazno mjesto za poljoprivrednike, pa s toga i treba da bude jedan od pokretača privrednog razvoja Republike Srpske.

Očekivano, među posjetiocima najveći je broj onih na čija se pleća oslanja razvoj i održivost poljoprivredne proizvodnje, a ubjedljivo najveće interesovanje vlada za mehanizaciju koja je izložena na inpozantnoj površini otvorenog sajamskog prostora. Godina je izazovna i teška, ali vrijedni ljudi od posla koji najbolje poznaju ne odustaju.

Ovogodišnji republički agrarni budžet omogućiće da poljoprivredni proizvođač bude ekonomičan, rekao je obraćajući se prisutnima ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Savo Minić koji je zvanično otvorio Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova “Interagro”.Moglo se čuti da će već u narednoj godini biti urađeno sve kako bi agrarni budžet bio efektivniji.

Srbija i Republika Srpska intenzivno grade međuisobno povjerenje i podršku, podsjećaju iz ministarstva poljoprivrede Srbije.

Partneri Sajma “Interagro”, koji je počeo sa radom prije 20 godina, su Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Republike Srpske. Iz Vojvodine je na ovaj sajam stiglo 12 uglednih kompanija koje svoju ponudu predstavljaju na štandu Privreden komore Vojvodine.

Iz bijeljinske Gradske uprave napominju da je Semberija sinonim za poljoprivredu i proizvodnju hrane, te ističu da već naredne godine jedan od glavnih prioriteta mora biti oporavak svinjogojstva.

Trodnevna sajamska manifestacija traje do petka, 22. septembra, na prostoru Agro-tržnog centra “Knez Ivo od Semberije” gdje su učesnici svoje proizvode izložili na otvorenom i zatvorenom prostoru. Cijena sajamske ulaznice je tri KM, a nagradni fond za posjetioce vrijedan je 30.000 KM.Sajam ove godine ne prati izložba stoke zbog aktuelne situacije sa pojavom afričke svinjske kuge.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *