Bijeljina: Na liječenju 67 kovid pacijenata, 18 na respiratorima /VIDEO/

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je registrovano 776 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega 401 u Federaciji BiH, 21 u Brčkom i 354 u Republici Srpskoj. U istom periodu je prijavljeno i 37 smrtnih slučajeva, od čega 15 u Federaciji BiH, 21 u RS i jedan u Brčkom. Na području Bijeljine prema riječima nadležnih zabilježena je blaga stagnacija novozaraženih slučajeva.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je 21 smrtni slučaj.Izvršeno je  testiranje 895 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 354 osobe među kojima je 79 mlađih lica.Na području Bijeljine zabilježena su dva smrtna slučaja i 42 novozaraženih. Od tri bebe koje se nalaze na bolničkom liječenju dvije će biti puštene na kućno liječenje i u dobrom su stanju.

Na području Bijeljine prema riječima nadležnih zabilježena je blaga stagnacija novozaraženih slučajeva.

Za ovaj talas karakteristična je težina kliničke slike pacijenata jer se radi o mutaciji virusa.Obolijevaju djeca  ali i oni koji su ranije bili zaraženi.

U bijeljinskoj Bolnici danas  je počela vakcinacija zdravstvenih radnika  trećom buster dozom . Prvog dana vakcinisaće se 50 zaposlenih. Prema riječima nadležnih  važno je zaštiti zaposlene u zdravstvenom sektoru kako se lanac zaraze ne bi dalje širio među pacijentima.

Delta soj je dosta smrtonosniji u odnosu na prethodne talase.

U Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske, protiv virusa korona vakcinisani su štićenici ustanove socijalne zaštite Centar za socijalnu rehabilitaciju invalidnih osoba Daun sindrom centar. U zadnja dva dana u Bosnu i Hercegovinu je stiglo još 170.620 doza vakcina protiv koronavirusa, među kojima po prvi put  i 70.000 doza Moderna vakcina.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *