Proširenje Novog gradskog groblja ? /VIDEO/

Na grobljima kojima gazduje JKP “Gradsko groblje” za deset mjeseci ove godine u Bijeljini je obavljeno  380 sahrana. Planirano je da se  u narednom periodu preuzme održavanje svih seoskih grobalja koja su u vlasništvu grada Bijeljina, a koja su bila pod ingerencijom Mjesnih zajednica, kao i da se proširi Novo gradsko groblje za šta je kupljeno i zemljište.

U Bijeljini je zaključno sa 31. oktobrom  ove godine sahranjeno 380 lica , a u istom periodu prošle godine obavljeno je 313 sahrana , pokazuju podaci JKP “Gradsko groblje” koji se odnose na groblja kojima gazduje ovo preduzeće. Na  gradskom groblju u Pučilama nema prodaje grobnih mjesta i tu se isključivo sahranjuju lica koja su unaprijed izvršila zakup.

Na Novom gradskom groblju trenutno ima oko 300 slobodnih mjesta za sahranu pravoslavnih vjernika. Međutim, prema procjenama nadležnih to nije dovoljno.Preduzete su mjere za proširenje groblja i kupljeno je zemljište.

U maju mjesecu dug Gradskog groblja prema dobavljačima iznosio je oko 170.000 KM i oko 70.000 po osnovu kreditnog zaduženja. U međuvremenu kako tvrdi novi direktor dug je prepolovljen. U istom periodu prošle godine dug preduzeća  je prema izjavi tadašnjeg direktora iznosio oko 400.000 KM .

Za sve dodatne informacije građani se mogu informisati na info-pultu na gradskom groblju Pučile, kancelariji preduzeća u gradu i u upravnoj zgradi na Novom gradskom groblju.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.