Besplatna kontrola ispravnosti traktora

U Republici Srpskoj je tokom marta u 32 stanice za tehničke preglede traktora moguće besplatno provjeriti ispravnost ovih vozila, rečeno je Srni u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske.

Spisak stanica u kojima tehnički pregled može biti izvršen bez naknade nalazi se na sajtu Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Tehnička kontrola ispravnosti traktora organizovana je u okviru preventivne kampanje “Osvjetlaj obraz domaćine, označi traktor žutim rotacionim svjetlom”, čiji je cilj da ukaže vozačima na najčešće uzroke nastanka saobraćajnih nezgoda sa učešćem traktora i značaj dosljednog poštovanja propisa.

Preventivnu kampanju zajednički sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Srpske, Stručna institucija tehničkih pregleda vozila i Auto-moto savez Republike Srpske.

“Traktori su vozila koja su svojim konstruktivnim i drugim elementima namijenjena za rad i u maloj mjeri su prilagođeni uslovima puta sa savremenim kolovoznim zastorom, te samim tim njihovi vozači spadaju u rizičnu kategoriju učesnika u saobraćaju i neophodno im je posvetiti posebnu pažnju”, rečeno je Srni u Ministarstvu saobraćaja i veza.

Prema podacima ovog ministarstva, u Republici Srpskoj je u posljednjih pet godina smrtno stradalo 13 vozača traktora i radnih mašina.

“Osim vozača traktora, često nastradaju i putnici koji se prevoze u njima, kao i vozači i putnici vozila koja učestvuju u nezgodi sa traktorom”, upozorili su iz resornog ministarstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *