Ansambl “Petropavlovski pojci” na manifestaciji “Otvorena scena” /VIDEO/

U nastavku ovogodišnjeg programa  Manifestacije „Otvorena scena 2022“ bijeljinskoj publici predstavili su se sinoć „Petropavlovski pojci“. Jedinstveni u ovom kraju Srpske “Petropavlovski pojci”  u misiji su očuvanja tradicionalne i etno muzike.

Vokalno-instrumentalni sastav, koji okuplja ljude razlučite po zvanju, profesiji, starosti, a po „volji Božijoj”, izvodi duhovnu, starosrpsku i vizantijsku muziku. Ova muzička porodica, koja za sebe kaže da su „Braća u Hristu”, koja svoj unutrašnji duhovni svijet izražava najljepšim tonovima i glasovima nastupila je na platou bijeljinskog Centru za kulturu.

Prijatno avgustovsko veče uz repertoar pjesama duhovnog, tradicionalnog i etno karaktera proveli su na platou ispred bijeljinskog kulturnog centra brojni Bijeljinci i oni koji su u svoj rodni kraj došli sa privremenog rada u inostranstvu tokom sezone godišnjih odmora, ali i turisti kojih je tokom ljetnih mjeseci sve više u našem gradu.

Jedinstveni u ovom kraju Srpske “Petropavlovski pojci”  u misiji su očuvanja tradicionalne i etno muzike. Velikim trudom i zalaganjem postaju nezaobilazni dio mnogih svetovnih okupljanja, te manifestacija koje uzdižu i kulturni život našeg grada.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *