Ambicija Vlade da se do kraja avgusta vakcinišu svi stanovnici Srpske /VIDEO/

U Srpskoj je danas nastavljena masovna imunizacija građana bez zakazivanja. Građani Bijeljine danas i sutra mogu da se vakcinišu kineskom vakcinom “Sinofarm” a stiže i nova donacija iz Kine . Interes za vakcinaciju protiv korona virusa opada u Hrvatskoj , a brojevi u Srbiji upozoravaju da se ova zemlja nalazi na početku novog talasa .

U RS je izvršeno  testiranje 56 laboratorijskih uzoraka, a virus korona nije potvrđen ni kod jedne osobe.Preminuo je muškarac srednje životne dobi iz Bijeljine. Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da je ambicija Vlade da  se do kraja avgusta vakcinišu svi stanovnici Srpske.

Pored nastavka vakcinacije radnika u privrednim društvima, i u domovima zdravlja u Srpskoj nastavljena je vakcinacija bez zakazivanja. Prema rasporedu koji je objavio Dom zdravlja, danas i sutra građani se mogu vakcinisati kineskom vakcinom “Sinofarm”, a naredna dva dana vakcinom “Fajzer”. U dane masovne vakcinacije bez zakazivanja, imunizacija će trajati od 7.30 do 12.30 časova.

U Bijeljini je zasjedao i Gradski štab za vanredne situacije. Epidemiološka situacija je stabilna.

Brojevi u Srbiji  upozoravaju da počinje  novi  talas,te da je  neophodno ubrzanje vakcinacije.Rijetki slučajevi delta soja upućuju na oprez. Delta soj zarazniji je  i do 50 puta rekla je dječiji pulmolog doktorka Olivera Ostojić u jutarnjem programu TV  Prve.

U regionu je najveća četrnaestodnevna incidencija novih slučajeva infekcije koronavirusom na 100 hiljada stanovnika registrovana u Crnoj Gori, na drugom mjestu je Slovenija, a na trećem Hrvatska.

Interes za vakcinaciju protiv korona virusa opada u Hrvatskoj, a istovremeno razni mitovi kruže društvenim mrežama.Zbog toga je reagovao epidemiolog hrvatskog Zavoda za javno zdravlje Bernard Kaić. Govorio je i o teoriji  da je u vakcinu protiv korona virusa ugrađen 5G čip.

”Besplatan internet za sve. Ne znam šta bih drugo rekao na to nego da sad svi imamo besplatan internet. Ja sam vidio takođe da postajemo privremeni mobilni uređaji nakon vakcinacije. To bi bilo super jer onda ne bismo trebali digitalne kovid-potvrde na granici, nego bi samo očitali vaš telefonski broj i znaju da ste vakcinisani. Ne znam. Ozbiljniji odgovor ne mogu dati na to”, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *