Ambasador Egipta posjetio TRB; “Despot” u novembru i u Kairu /FOTO/

Ambasador Arapske Republike Egipat u BiH, Jaser Abdelrahman ali Sorur /Yasser Abdelrahman Ali Sorour/ posjetio je Tehnički remont Bratunac /TRB/, gdje se sastao sa menadžmentom kompanije, obišao proizvodne pogone i upoznao se sa proizvodnimprogramom, načinom poslovanja kao i proizvodnim kapacitetima TRB-a.

Posjeta egipatskog ambasadora uslijedila je nakon što je rukovodstvo TRB-a, na poziv Ambasade Egipta u BiH, nedavno prisustvovalo prijemu povodom Dana nezavisnosti Egipta, kada je ambasador i iskazao želju da posjeti fabriku TRB-a koja već uspješno posluje na egipatskom tržištu a priprema se i za učešće na predstojećem sajmu naoružanja u Kairu, EDEX.

Ambasador Sorur bio je pozitivno iznenađen proizvodima TRB-a, proizvodnim kapacitetima i kompletnim timom, uputivši sve pohvale kompaniji te istakao da će Ambasada Egipta maksimalo biti na raspolaganju TRB-u za svu administrativnu pomoć kako bi  joj se olakšalo poslovanje na tom tržištu. Egipat predstavlja veoma važno tržište za TRB koji u toj zemlji već nekoliko godina posluje i ima više realizovanih ugovora.

Ambasador Sorur informisan je i da će TRB na sajmu EDEX / od 29. novembra do 2. decembra/ u Kairu, predstaviti  multifunkcionalno vozilo „Despot“,  što će biti i prva zvanična promocija „Despota“ van granica Republike Srpske, odnosno BiH i Srbije. TRB će na ovoj značajnoj sajamskoj manifestaciji predstaviti svoje proizvode i usluge na prostoru od 170 metara kvadratnih.

Egipatski ambasador je najavio da će posjetiti izložbeni prostor TRB-a u Kairu, te ličnim autoritetom uputiti sve zvaničnike relevantnih ministarstava koji  mogu pomoći u realizaciji cilja jačanja uspješne saradnje koju TRB ima sa Ministarstvom odbrane Egipta.

Ambasador Jaser Abdelrahman ali Sorur posjetio je TRB u Bratuncu u srijedu, 1. septembra.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *